Tak další polévka na obzoru,musím říct můj favorit, kulajdu prostě miluju, i když nepatří do kategorie dietních polévek. Můžete si ji dát jako hlavní chod třeba s dobrým pečivem. Tak ať vám chutná.
Doba přípravy: cca 30 min (vaření zeleninového vývaru cca 45 min)
Recept:
750 ml domácího zeleninového vývaru
2 větší hrsti hub
2 větší brambory
1/2 kelímku 33% smetany1 hrst kopru
1 lžíce másla
1 lžíce hrašky
sůl, pepřo
cet,
cukr dle uvážení na dochucení (já dávám 3 lžíce octa a 4 cukru)
vajíčka na tvrdo
Do hrnce dám lžíci másla, rozpustím a zamíchám lžíci hrašky a udělám jíšku, postupně po troškách přilívám vývar a šlehám, aby se jíška rozpustila a udělala hladkou kašičku, přisypu kopr a zamíchám do jíšky, pak vliju z misky houby (nechávám je předem asi 20 min namočit), doliju zbytek vývaru a přidám brambory na malé kostičky. Vařím do měkka. Nakonec dosolím, dopepřím, přidám ocet a cukr a vliju půl kelímku husté smetany. Je hotovo. Polévku zdobím vařeným vejcem, ale můžete dát i ztracené (mě se pořád nedaří :o)
Comments