top of page
Obrázek autoraMishMush

Jihočeská kulajda

Tak další polévka na obzoru,musím říct můj favorit, kulajdu prostě miluju, i když nepatří do kategorie dietních polévek. Můžete si ji dát jako hlavní chod třeba s dobrým pečivem. Tak ať vám chutná.


Doba přípravy: cca 30 min (vaření zeleninového vývaru cca 45 min)

Recept:

750 ml domácího zeleninového vývaru

2 větší hrsti hub

2 větší brambory

1/2 kelímku 33% smetany 1 hrst kopru

1 lžíce másla

1 lžíce hrašky

sůl, pepřo

cet,

cukr dle uvážení na dochucení (já dávám 3 lžíce octa a 4 cukru)

vajíčka na tvrdo

Do hrnce dám lžíci másla, rozpustím a zamíchám lžíci hrašky a udělám jíšku, postupně po troškách přilívám vývar a šlehám, aby se jíška rozpustila a udělala hladkou kašičku, přisypu kopr a zamíchám do jíšky, pak vliju z misky houby (nechávám je předem asi 20 min namočit), doliju zbytek vývaru a přidám brambory na malé kostičky. Vařím do měkka. Nakonec dosolím, dopepřím, přidám ocet a cukr a vliju půl kelímku husté smetany. Je hotovo. Polévku zdobím vařeným vejcem, ale můžete dát i ztracené (mě se pořád nedaří :o)


Dobrou chuť

35 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Cibulačka

Gulášovka

Comments


bottom of page