top of page

Pečený cizrnový salát s exotickým kořením a mátou

Wow jsem až překvapená jak dobrý tenhle salát je, krásně voní a skvěle chutná díky křupavé pečené cizrně (pečená cizrna chutná mnohem lépe než jen vařená), exotickému koření a pečené zelenině. Tenhle recept se mi zrodil v hlavě během odpoledne a myslím, že ho určitě zopakuji. Tak ho taky zkuste.


Doba přípravy: pečení cizrny a zeleniny cca 35 min na 170°C

Recept:

240 gr plechovkové cizrny

1 paprika

5 stroužků česneku

100 gr cherry rajčat

5 koleček menší cukety

hrst sušených rajčat

1 lžicka mletého koriandru

1/4 lžičky kardamomu

1/2 lžičky uzené papriky

1/2 lžičky tandoori koření

1/4 lžičky chilli

1 lžička tahini pasty

2 lžičky ghi

hrst čerstvého koriandru a máty


Cizrnu smíchám s kořením, tahini pastou a ghí, dám na plech na pečící papír a doplním nakrájenou zeleninou, zakápnu trošku oleje, peču na 170°C 35 min. Vše smíchám do misky a přidát koriandr a mátu a ještě zlehka promíchám, nakonec zakápnu olivovým olejem.


Dobrou chuť

Commentaires


©2019 by MishMush.cz

Meet The Team

ebook pic.jpg

Míša

  • Facebook Sociální Icon
  • Cvrlikání
  • Pinterest
  • Instagram

Jsem vášnivý amatérský kuchař, food blogger,  food fotografka, milovnice anglických buldoků a všeho dobrého a krásného.

Ukážu vám inspirativní cestu do světa chutí, vůní, koření, bylin, krásného nádobí a příjemného stolování, fotek plných jídla, aby jste se i VY stali bohyní kuchyně.

ebook pic2.jpg

Eddie

  • Instagram

Jsem vášnivý jedlík, jídlo komentátor, velký spáč, odborník na foodstyling, milovník plyšových hraček a všeho na zub

Made by MishMush (c) 2019

bottom of page