Myslíte, že to zní divně? Stew je většinou pomalu dušené maso se spoustou zeleniny. Jenže já jedu bez masa, takže jsem ho nahradila červenou řepu, ojééé to byla vyloženě mňamka. Neuvěřitelně jednoduché a rychle hotové jídlo a věřím, že i masožravci zaplesají :o)
Doba přípravy:dušení zeleniny cca 30 min
Recept:
1 větší cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce ghi
3 stonky řapíkatého celeru
1 kedlubna
1 menší petržele
3 menší mrkve
1 balení vakuované řepy (většinou 4 hlavičky)
svazek bylin - tymián, rozmarýn, šalvěj (svažte je dohromady, aby jste je potom nemuseli lovit :o)
200 ml zeleninového vývaru
Všechnu zeleninu nakrájím na přibližně stejně veliké kostky, když mají stejnou velikost, budou také stejně uvařené. Na lžíci ghi zesklovatím nahrubo nakrájenou cibuli a česnek, poté přidám svazeček bylinek a nechám je v másle rozvonět. Postupně přidávám nakrájenou zeleninu, promíchnu a nechám krátce orestovat. Zaliju vývarem a dusím do měkka, cca 30 min, nenechte zeleninu úplně rozvařit, měla by být ještě malinko křupavá, aby držela tvar. Pokud se vám bude zdát, že máte moc šťávy, můžete omáčku trošku zahustit jíškou. Výsledek je krásně sladké, provoněné stew, do kterého pustí chutě kořenová zelenina a bylinky. Servírujte s bramborovou kaší.
Commentaires